Dag 14, Sammanfattning.

Idag har det varit lite smärta, men den börjar avta helt nu och Jag kan ju äta normalt och mår bra.

Sammanfattningsvis så var de första dagarna efter operationen inte så farliga, Jag hade inte så ont och medicinen hjälpte väldigt bra. Sen i slutet av första veckan så började smärtan komma. Det är ju då som det börjar läka helt och skorpor bildas i halsen. Det gör att huden runt skorporna drar ihop sig. Smärtan som blir strålar ut mot öronen och varje minut med den smärtan fick mig att ångra Operationen. Men det var bara att försöka hålla sig Smärtlindrad hela tiden och vara noggran med att ta medicinen. Jag tror även att jag blev smått deprimerad av att inte kunna äta, för man saknar verkligen mat. Piggelin var lite min räddning, det var något man kunde få i sig trots smärtan. Men man tröttnade på dem i längden och som det är nu tror jag inte att jag vill äta piggelin på ett bra tag. För mig smakar dem nu sjukdom, inte gott alls.

Det var lite jobbigt att när jag hade som ondast och fick Citodon utskrivet, men det inte funkade. Jag blev mest trött, flummig och kände mig "fluffig". Men smärtan var ju kvar, vilket bara resulterade i att man blev irriterad. Men fick ju även Smärtstillande Gurgel utskrivet och det hjälpte riktigt bra, fast det höll ju bara i sig i ma 1 tim. Så för att vara helt smärtlindrad så får man gurgla det minst var 45:e min. Och negativa är att man inte får dricka eller äta när man har tagit det. Eftersom man inte känner om man sväljer och man kan lätt bita sig i tungan/kinden.

Såhär i efterhand är Jag väldigt glad att Jag gjorde Operationen. Det ska bli så skönt att slippa halsinfektioner och Halsbölder nu framöver. För att genomgå dessa 14 dagarna är inget emot vad det är att få Halsinfektion eller Halsbölder ofta..
anonym

Har tagit bort mina också, känner med dig. :/

Svar: Tack.
♥ Mandah Moon

Johan

Hejsan! Sökte lite på halsmandeloperationer och fick då upp din blogg. Jag har själv genomgått en sån operation för cirka två veckor sedan, men har haft två blödningar så har fått spendera lite tid på sjukan. Riktigt otur.

Det jag undrar är om du kännt dig hängig under den här tiden? Jag är inne på dag 9 nu, om man räknar från senaste blödningen och känner mig verkligen bättre men kan ibland få ont i halsen efter att jag typ ätit och känner mig också allmänt hängig då om du förstår vad jag menar. Lite sjukdomskänsla. Har du kännt så också under din läkningstid?

Mvh

Johan

Svar: Hej. Ja, vissa har den oturen med att få blödningar, vilket Jag slapp tur vad. Dock hade Jag väldigt ont under nästan hela läkningsperioden och fick äta starka mediciner för att kunna göra något alls.
Jag kände mig hängig de dagar som Jag inte kunde få i mig tillräckligt med vätska eller mat, men det är normalt ju. Dock blev Jag väldigt deprimerad av medicinerna som Jag fick, av att behöva ligga i sängen och ta det lugnt samt att ha ont 24/7 och inte kunna göra så mycket åt det. Men kan du äta normalt nu? För Jag skulle undvika allt som kan "fastna" eller kännas i halsen, så som knäckebröd och sådant som blir smulor av, staka saker/kryddat, sura saker och socker. Bästa är att äta sådant man slipper tugga egentligen, då själva tuggandet kan göra halsen irriterad märkte Jag. :/ Men har som sagt skrivit ned det mesta från min Operation och tiden efter så du kan läsa om du vill. :)
♥ Mandah Moon

Anonym

Ja jo precis, det kanske är så att jag känner mig hängig för att jag inte äter tillräckligt. Visserligen kan jag äta fast föda nu, men kan inte äta riktiga portioner, det gör ont när jag äter plus att jag inte heller har någon aptit.Hur många dagar låg du i sängen? Yes, har läst dina dagar nu! Du har nog haft mer ont än mig. Med citodon har det endå funkat helt okej för mig, dock var ju första veckan inte så roligt...

Svar: Det kan vara så. Sen tror Jag att medicinen gör en lite hängig också, Citodon är ju ganska starkt. Äter du Alvedon eller liknande också tillsammans med Citodon?
Jag var sängliggandes de första två veckorna, helt. Men sen kunde Jag gå upp lite varje dag och röra på mig så länge Jag hade medicin i kroppen. Dock hade Jag inte mycket ork så var ju mest bara att gå upp och röra på sig så inte kroppen blir stel. :)

Hört att det är väldigt olika hur ont man har och samma gällande vilka som får blödningar och inte. För mig var ju smärtan jobbig och den ledde till att Jag inte kunde äta så bra, vissa dagar var det svårt att dricka också. :/
♥ Mandah Moon

Fegisen..

Hej!
Jag kommer operera bort dom i framtiden (är 13 nu) och är lite utav en fegis. (Rädd för operationer och sjukhus o allt sånt där... :S )Så jag undrar:
Kan du äta normalt nu?
Har du fortfarande ont?
Hur lång tid tog det för "såren" att läka?
Vad menas med blödningar??

Tackar för svar..! <:)

Svar: Hej. Okej. Operationen gick lätt för mig, så var inte nervös. Det är ett vanligt ingrepp. Jag kan äta normalt nu och har inte ont längre. För mig så tog det lite längre tid, då Jag fick något halsvirus efter operationen, men brukar nog annars ta 2-3 veckor innan det är helt läkt. Blödningar kan man få efter om såren i halsen inte läker ordentligt, men äter man bara flytande mat och dricker mycket vatten så ska det vara mindre risk för det. men får man blödningar så ska man kontakta sjukvårdsupplysningen för mer hjälp. :) Lycka till!
♥ Mandah Moon

Läs gärna detta Innan du Kommenterar...
För Design Hjälp, Gratis Bloggdesigner med mera, besök BLOGGDESIGN.HIAWOL.SE.
Vill du Beställa en Bloggdesign, Header eller Grafik så hittar du Information och Pris Här.
Jag gör INTE Designer Gratis åt någon på beställning. Acceptera detta!
Respektera innehållet i blogginläggen! - Orelaterade kommentarer kan raderas utan förvarning!
Jag tolererar inte elaka eller stötande kommentarer. Respektera mig och min blogg.
Spam, Reklam och Besöksfiske är INTE okej här. - IP Spärras utan förvarning!
Är du en Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: