Vikt, Äta rätt och Träning.


Sitter och funderar lite på vikt, min vikt, och träning tillsammans med att äta rätt. Jag vet själv att Jag har svårt med min vikt, då den går upp och ner ganska mycket. Jag kan säga redan nu att Jag har alltid levt ett aktivt liv, då ridning och hästar alltid varit mitt största intresse. Men under 2007 så hände det mycket i mitt liv och det ledde till att Jag började äta fel och röra på mig mindre än vad Jag brukade. Jag gick upp ganska mycket i vikt och det gjorde att Jag mådde ännu sämre, vilket ledde till att Jag började tröstäta. Jag gick ju självklart upp mer i vikt och började isolera mig, för Jag ville inte bli sedd sådär. Jag kände mig ful och äcklig. Men någonstans under slutet av 2007, början av 2008 så tog Jag tag i mitt liv igen. Jag fick ett uppvaknande. Började träna regelbundet och åt riktig mat, avstod från Godis, chips, kakor och läsk. Jag nådde sen min målvikt på 57 kg och mådde verkligen toppen.

Under 2009 så jobbade jag väldigt mycket. Det var tidiga morgonar till sena kvällar, 6-7 dagar i veckan. När man sen jobbar utomhus så mycket som Jag gjorde så gör man av med mycket energi. Jag började äta mer än vad Jag gjort innan, och det tunga arbetet gjorde att Jag började bygga mycket muskler. Jag gick upp mycket i vikt, mest i muskelmassa, men började även lägga på mig fett på ställen där min kropp inte byggde muskler.

Jag insåg aldrig hur mycket Jag gick upp i vikt förrens Jag kom hem i början av 2010. Då började Jag äta rätt igen och röra på mig normalt. Jag tappade då en del muskler och kvar blev bara allt fett. Jag insåg då hur fet Jag var. Jag gillar inte ordet fet, men det var det Jag var. Fet. Det som blev min räddning var hundarna. Jag började gå promenader med dem, så ofta Jag kunde. Jag började även gå ut själv, jogga och springa. Det är något som Jag gillar, för gym och liknande har aldrig varit min grej.

Nu under 2011 så mår Jag toppen. Jag rör på mig mycket, både på fritiden och jobbet. Jag äter sådant som Jag själv tycker om. Allt från Vanlig svensk husmanskost till Thai. Unnar mig Pizza, Godis och Chips när Jag är sugen, men äter hellre en burk med Fetaost eller Cashewnötter. Det är mitt favoritsnax. 

Min målvikt är nu 55 kg. Det är vad Jag väger nu, till och från. Jag pendlar mellan 52 - 56 kg. Men har alltid varit en som pendlar. Jag vet inte vad det beror på, då Jag tränar jämt, äter lika och sover som Jag ska. Men sålänge Jag mår bra och trivs med mig själv, så har inte vikten så stor roll. Det är ju egentligen bara en siffra.

Hur är det med er? Är ni fullt besatta av eran vikt och hur ni ser ut? Tränar ni för eran egen skull och hälsa eller är det för hur ni ser ut i andras ögon?

Vart går egentligen gränsen mellan att leva hälsosamt och att förstöra sin hälsa?