Livsval - En lång text om mina tankar..

 
Jag gillar inte tänka på framtiden, är lite av en sådan person som lever här och nu. Lev livet som det kommer. Typ. Men samtidigt så går Jag varje dag och oroar mig över framtiden, har den där klumpen i magen som inte vill släppa taget. Vill att Jag ska tänka efter och börja tänka lite mer på mitt bästa. Men hur ska Jag kunna veta nu vad Jag vill göra i framtiden? Jag vill så mycket, men som det är nu så behöver Jag mer oroa mig över mitt liv som är nu och inte om 10 år.
 
Just nu så är mitt största problem i livet pengar, pengar, pengar. Jag vill bara hitta ett jobb och börja kunna tjäna pengar. Så man kan betala av alla skulder som man lagt på sig, kunna unna sig fina saker, börja spara och ta körkort. Jag behöver pengar. Som det ser ut nu så lever Jag på existensminimum om inte mindre. Vändar på minsta lilla krona vid månadens slut. Men Jag överlever, just nu. Kollar man framtidsmässigt så Nej. Jag behöver verkligen ett jobbb. Men, Vad vill Jag jobba med?
 
Jag har snart varit arbetslös i ett år, Japp.. ett helt år. Och det börjar bli väldigt irriterande över att INGEN vill anställa mig. Jag har jättebra referenser, ger allt på arbetsintervjuer, visar min allra bästa sida och visar att Jag kommer ge allt och lite till. Men nä.. inget jobb. Vet att Jag inte har någon riktig utbildning och inga kontakter att luta mig mot, men Jag älskar att jobba och vill jobba. Räcker inte det? 
 
Kanske borde börja plugga. Men då kommer ju pengar in i bilden igen. Jag tänker inte ta lån och kan ju egentligen inte ta lån heller. Eftersom Jag är arbetslös. Sen gillar Jag inte att plugga, hatar allt som har med skolan att göra. Inga bra minnen där ifrån alls. Men skulle kunna tänka mig att ta en kurs i något som faktiskt intresserar mig, som till exempel Webb, Webbdesign och Data. Men tyvärr så finns det inga sådana Gratis Utbildningar/Kurser via Arbetsförmedlingen i närheten där Jag bort. Isåfall måste Jag flytta..
 
Vill Jag flytta? Nej, egentligen inte. Har ju dock inte råd egentligen att bo här Jag bor nu. Med en hyra på 4.200 kr och 64 kvadratmeter att röra mig på så känns det lite väl onödigt också, eftersom Jag bor själv. Men Jag stormtrivs i min lägenhet och i det radhuset Jag bor i. Jag har underbara grannar, nära till natur och samhället, nära till släkt och vänner. Bor egentligen perfekt. Därför tror Jag det är svårt för mig att ge upp den, för det känns verkligen som mitt hem.
 
Men måste nog inse att Jag behöver tänka lite på framtiden, att de val Jag gör nu kommer att påverka min framtid. Livsval helt enkelt. För som det är nu så kan Jag inte fortsätta leva såhär, lägga alla problem och viktiga beslut på hyllan för att tänka; Jag tar tag i det senare. Jag måste göra något nu. Och även om det gör mig lite rädd, så vet Jag att det är sådant som är för mitt egna bästa.
 
Vad är eran åsikt om Livsval?
Är ni också som mig eller tänker ni på att era val påverkar framtiden?Amanda

Vi är vääääldigt lika där. Jag har gått hemma i ett år. Har ingen gymnasieutbildning men massa bra referenser där jag tidigare arbetat.
Jag vill såå gärna ha ett jobb men vet inte riktigt vad jag vill jobba med och jag vill verkligen inte plugga för det är bara inte min grej >.<

Som tur är har ju min sambo fast jobb, så det är därför vi kunde flytta hemifrån tillsammans som vi gjorde. Men nu ska vi ju flytta igen för detta är för dyrt, 6000 för 70 km, i en liten skitby liksom.

Så jag vet verkligen hur du känner dig, Kram!

Svar: Kanske elakt att säga, men SKÖNT att någon mer där ute är som mig typ. Men visst är det jobbigt att gå hemma och skrota. Känns så onödigt enligt mig eftersom Jag älskar att jobba och vill göra bra ifrån mig.. sen finns det ingen som vill ge mig den chansen.
Oj, det var dyrt. Förstår varför ni vill flytta då. Själv så skulle jag kunna tänka mig en maxhyra på 3.500 kr, men då ska det vara en lägenhet med bra standard och bra område. Men som det ser ut just nu är det lite tunnt om lägenheter där jag bor, så får byta kommun om Jag vill flytta. :/

Känns bra att någon förstår. :) <3 Kan vi stötta varandra i kampen om att få ett jobb. hehe
// Amandah Thunberg - Exeggutor.se

Läs gärna detta Innan du Kommenterar...
För Design Hjälp, Gratis Bloggdesigner med mera, besök BLOGGDESIGN.HIAWOL.SE.
Vill du Beställa en Bloggdesign, Header eller Grafik så hittar du Information och Pris Här.
Jag gör INTE Designer Gratis åt någon på beställning. Acceptera detta!
Respektera innehållet i blogginläggen! - Orelaterade kommentarer kan raderas utan förvarning!
Jag tolererar inte elaka eller stötande kommentarer. Respektera mig och min blogg.
Spam, Reklam och Besöksfiske är INTE okej här. - IP Spärras utan förvarning!
Är du en Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: