How to Love Yourself - 15 steps

 
Vi tillbringar så mycket tid i väntan på att bli älskade, hoppas att kärleken hittar oss. Längtar efter den där speciella kärleken. Den som vi känner oss tomma och förlorade utan. Tyvärr är det inte så livet fungerar. Att älska dig själv och ha självrespekt är det enda pålitliga sättet att skapa kärlek i ditt liv, för att dela med andra.
 
När du förväntar dig kärlek från en extern källa, eller någon som inte sen kan uppfylla dina krav och fantasier, kommer du bara känna dig sämre än tidigare. För att kunna bli älskad av andra, måste du först och främst älska dig själv. Det kommer sen öka din förmåga att älska och respektera andra. Här kommer 15 steg om hur du kan lära dig att älska dig själv. Jag använder mig av dessa steg själv och det har hjälpt mig otroligt mycket.
 


1. Behandla andra med kärlek och respekt.
Att föra glädje till andra människors liv hjälper dig att hitta glädje i ditt eget. Dessutom kommer de som du behandlar väl, med största sannolik behandla dig med samma vänlighet. Gradvis kommer du att börja känna tacksamhet genom leenden och ord.
 
2. Uttryck dig själv!
Kanske i en dagbok, blogg eller genom noveller. Du kan behöva ut dina känslor, inte bara på dina vänner och nära. Att få ventilera lite är alltid bra och kan minska självkritiken.
 
3. Lär dig att släppa tidigare händelser. Du förtjänar en ny början!
Det finns en massa människor där ute som har haft hårda liv. Stäng inte ute dig själv för sorg, besvikelser eller rädsla för framtida åtlöje. Erkänn dina känslor, men arbeta för att sätta dem bakom dig. Ta hand om vad du har lärt från dina utmaningar och hur du har förändrats och vuxit från dem. Förlåt dem som har gjort dig orätt. Viktigast är dock förlåta dig själv.
 
4. Förlåt dig själv.
Straffa inte dig själv för något du har gjort tidigare. Istället, titta på misstag som en lärorik erfarenhet. Säg till dig själv nu: "Jag förlåter mig själv för _______." Titta i en spegel och säg det högt för dig själv. Varje dag är en ny början. Om du gjorde något du inte är stolt över, besluta att aldrig göra det igen och vidta åtgärder för att hålla det ur ditt sinne.
 
5. Boosta dig själv!
Skriv positiva uttalanden och sätt upp några platser där du kommer att se dem varje dag. "Jag är vacker." eller "Jag har modet att älska." Skriva anteckningar som påminner dig om det du älskar mest om dig själv. Läs dem högt, varje dag, minst en gång, helst minst tio gånger varje gång du märker en av dem. Klisterlappar/Postitlappar är fantastiska för sådana påståenden och mål.
 
6. Matriella Objekt..
Försök att titta förbi matriella objekt och känslor för dem. Vi alla vill ha ett fint hus, fina saker, någon att dela livet med. Saker är just bara saker. Du blir inte mer älskad bara för att du har dyra märkeskläder eller nyaste mobilen.
 
7. Börja arbeta mot hur, vad du vill göra och vara.
Gör det med en positiv inställning genom att arbeta mot dina högre syften och mot dina problem. Motivera dig att hitta nya samt bättre möjligheter. Var entusiastisk och glad.
 
8. Krama dig själv.
Visa dig själv kärlek genom en kram.
 
9. Var dig själv.
Försök vara den du verkligen är. Uttryck dig själv, skratta, leka eller sjunga. Var inte rädd för vad andra tycker, de känner på samma sätt och vill uttrycka sig, men är rädda för att visa det också.
 
10. Lita på dig själv.
Inte bara blint följa andras förslag. Lära sig att lita på den du verkligen är.
 
11. Beskriv dig själv.
Tänk på fem positiva ord som beskriver dig. Försök att inte använda ord som söt, snäll, trevlig. Försök med variation varje gång.
 
12. Öva ta emot kärlek.
För att verkligen älska, är att kunna ta emot den. När någon älskar dig, gör några goda gärningar för dig, säger vänliga ord, ger dig gåvor eller ger dig komplimanger, omfamna det. Tillåt dig att känna den kärlek som kommer i din väg. Vet att du är värd kärlek. Det är viktigt att acceptera en gåva av kärlek av andra. Du ger dig själv en chans att lära dig mer om dig själv, att du är älskvärd. Du ger någon en glädje att ge genom att älska dig. Ett annat viktigt sätt är att öva ta emot kärlek genom att säga "jag älskar dig" till dig själv. Låt den kärleken fylla ditt hjärta. Få den kärlek som du ger dig själv villkorslöst.
 
13. Öva att säga "nej".
Det är okej att säga "nej" till folk när du inte känner för att göra något. Känn dig inte skyldig för det. Bara inse att du har rätt att göra det. Detta skiljer sig från att göra saker av kärlek. Om du gör saker av kärlek och ditt hjärta vill göra dem, är en annan historia. Att lära sig att säga "nej" är en konst. Det kräver övning. Man kan säga "Tack för att du fråga, men Jag är inte redo att åta mig att göra något just nu. "Du kan inte göra alla nöjda. När du säger "nej", kom ihåg att le uppriktigt och säga "nej" graciöst.
 
14. Gör vad du älskar.
Vad älskar du att göra? Om du kunde hitta något som du älskar att göra och spendera tid att göra det, kommer du att uppleva kärlek, glädje och lycka i ditt hjärta. Det är då du verkligen kontakt med din autentiska själv. Som ett resultat blir du gladare och mer kärleksfull.
 
 
15. Sluta jämföra dig själv med andra.
 Alla här på jorden är unika. Vi har alla olika gåvor. När du jämför dig själv med andra,gör det bara att du tycker illa om dig själv. När du jämför dig själv med andra för vad de har, om det är en bil, ett hus, en kompis, barn, pengar eller ett jobb, så gör det att du känner låg självkänsla, förlorar ditt självförtroende, och kanske deprimerad, avund eller svartsjuka . Ett sätt att stoppa jämföra dig själv till andra är genom att fokusera på din egen styrka. Lär känna dig själv och upptäck vad som är din största gåva som du är tänkt att dela med världen. Ett annat bra sätt är genom att praktisera tacksamhet. Var glad för det du har. Verkligen vara tacksam om allt som du har, människorna i ditt liv, jobb, relationer etc. Tacksamhet håller ditt hjärta öppet att älska. Ingen är riktigt som du. Bara vara du. Var tacksam för att vara den underbara du. Gör det bästa du kan. Vara det bästa du kan och älskar dig mer. har du mer kärlek att ge till andra.
 


Sluta försöka vara perfekt. Sluta kritisera dig själv för att vara mindre än perfekt. Alltid göra ditt bästa, men inte når perfektion är inte fel. Bara följa alla stegen ovan och låt inte någons förväntningar på dig sätta någon press på dig. Kom ihåg att oavsett vad, kommer du alltid att vara perfekt precis som du är, brister och allt.Sofia

Tack så mycket! :) Vissa av sakerna där uppe måste jag fixa till. Och det kanske jag kan göra tack vare stegen! Tack! :)

Svar: Vsg. :) hehe okej, vad bra man kan hjälpa. :D
♥ Mandah Moon

Frida

Väldigt bra inlägg! :) Välskrivet.

Svar: Tack så mycket. :)
♥ Mandah Moon

Ronja

Jag följer vissa av dessa stegen. :) funkar faktiskt.

Svar: Vad kul. :D Ja, det hjälper. :D
♥ Mandah Moon

anonym

Tack för tipsen, ska testa. :D

Svar: Gör så, varsågod. :)
♥ Mandah Moon

Jennifer

Vad bra och välskrivet! :O

Svar: :) <3
♥ Mandah Moon

Anonym

wow..Du borde skriva en bok! :D

Svar: :)
♥ Mandah Moon

Emelie Karlsson

Åh vilket bra inlägg <3!

Svar: Tack. :)
♥ Mandah Moon

Läs gärna detta Innan du Kommenterar...
För Design Hjälp, Gratis Bloggdesigner med mera, besök BLOGGDESIGN.HIAWOL.SE.
Vill du Beställa en Bloggdesign, Header eller Grafik så hittar du Information och Pris Här.
Jag gör INTE Designer Gratis åt någon på beställning. Acceptera detta!
Respektera innehållet i blogginläggen! - Orelaterade kommentarer kan raderas utan förvarning!
Jag tolererar inte elaka eller stötande kommentarer. Respektera mig och min blogg.
Spam, Reklam och Besöksfiske är INTE okej här. - IP Spärras utan förvarning!
Är du en Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: