Mild Depression och Självdestruktivitet.

 
Jag har länge tänkt skriva om detta, men har inte riktigt haft varken modet eller egentligen vetat om detta är något som man ska skriva om såhär öppet. Att dela med sig av. Men känner att Jag vill berätta om mig, hur Jag egentligen är, mår och hur det faktiskt är att vara mig, Amandah. Detta kommer bli ett långt inlägg, men öppnar upp mig nu för er och hoppas ni kan förstå mig lite mer efter detta. Och Jag antar att det finns några där ute som känner igen sig och är precis som mig.
 
Jag lider av Mild Depression och Självdestruktivitet. Det innebär att Jag kan må bra ena stunden och nästa inte. Jag kan inte kontrollera mitt humör, men kan dölja det för omvärlden ganska bra. Vilket då betyder att personer i min omgivning inte alltid märker hur Jag mår, då Jag inte visar tydliga tecken på att må dåligt. När det gäller min självdestruktivitet så är den inte heller alltid synlig för omvärlden, då Jag skadar mig själv både psykiskt och fysiskt. Men mer om det snart. Jag tar en sak i taget nu. 
 
Depressionen Jag lider av har varit en stor del av mitt liv. Tyvärr. Men fick hjälp tidigt och med rätt medicin så har Jag kunnat klara mig bra, om Jag får säga så egentligen själv. Har haft många händelser i mitt liv som satt djupa spår och som självklart påverkat mitt mående. Både psykiskt och fysiskt. Jag vill inte gå in på allt, då det skulle bli en sådan lång lista och vissa saker vill Jag ändå hålla för mig själv. Vad som gjorde att allt började vet Jag inte, men någonstans i mitt unga liv hände något som ändrade mig till den Jag nu är idag och får leva med.
 
Jag har förlorat många som Jag älskat och brytt mig om. Nära vänner som dött, tagit livet av sig eller svikit mig på något sätt. Min Pappa, som efter en jobbig skilsmässa med min Mamma bestämde sig för att flytta till Afrika. Killar som behandlat mig som, ursäkta ordvalet, skit. Vänner som vänt mig ryggen. Min Syster som inte pratar med mig längre på grund av ett bråk som Jag inte minns längre. Jag kan fortsätta på denna listan länge, men känner att ni antagligen förstår vad Jag vill få fram.
 
När det gäller mitt självskadebeteende så har det pågått länge, men i olika grad och metoder. Orsaken till att Jag är självdestruktiv hör ihop med att Jag lider av depression. Jag har dåligt självförtroende och skadar mig själv för att det är ett sätt att bearbeta och få ut mina negativa känslor, så som sorg och nedstämdhet. Exempel på några av mina självdestruktiva beteenden genom åren är Alkohol, Droger, Fysisk Smärta och Ätstörningar. Det är alltså inte alltid synliga skador, men de finns där och är egentligen alla lika allvarliga. Jag är inte klassad som Självmordsbenägen, då mitt självdestruktiva beteende inte har i syfte för att begå självmord utan endast ett sätt för mig att få ett utlopp för mina inre känslor. Detta låter oftast konstigt i andras öron, men det är anledningen varför Jag skadar mig kroppsligt. Kanalisera om smärtan för att lätta på den inre. Svårt att förklara egentligen, men antar ni förstår vad Jag menar.
 
Jag vet om att Jag är sjuk. Jag får hjälp. Jag äter medicin för att kunna hantera min depression och självdestruktivitet. Det hänger ihop. Jag träffar regelbundet en Psykolog där Jag får hjälp med att hantera mina tankar och känslor. Har även en superduktig läkare som hjälper mig förstå mer om hur Jag ska lära mig hantera min situation. Jag får all hjälp och stöd Jag behöver för att en dag förhoppningsvis kunna må bättre och leva ett mer normalt liv. Så nu vet ni. Detta är hur Jag är, den Jag är. Just nu..EMELIE

Du är verkligen inte ensam. Då jag känner igen mig till hundra procent. Däremot har jag inte fått någon diagnos på något av det du skriver om, men har precis fått diagnosen adhd, eller ja grov adhd som läkaren t.om ville kalla det. Och jag vet inte om det kan ha & göra med den om hur jag mår osv. Men jag vet hur det är att skada sig själv med droger, alkohol osv. Jag har varit där, jag är där. Så du är verkligen inte ensam Amandah! Det lovar jag dig!

Svar: Nej, det vet Jag. Tyvärr finns det för många som mår dåligt, det är så synd att det ska vara så. Det var skönt att du fått en diagnos, det brukar ju hjälpa med alla frågor man har, varför man är som man är och så vidare. Då kan man få medicin och den hjälp man behöver för att må bra. :)
Jag har valt själv att inte göra en utredning för ADD,ADHD och Bipolär. Jag vill väl veta egentligen, det kanske skulle hjälpa. Men samtidigt så vill Jag ge mig själv en chans att försöka hitta mig själv igen först, en kämparglöd! Med hjälp från andra då såklart. (Psykolog/Läkare/Anhöriga) Och som det är nu så klarar Jag mig fortfarande i vardagen och att leva. Men skulle det bli värre så skulle Jag nog göra en utredning. Som det är nu så vet Jag vad Jag har, varför Jag är som Jag är och om mitt beteende. Det är ju iallafall till en stor hjälp. :) Tack för att du la ner tid på att läsa och kommentera inlägget, betyder otroligt mycket för mig ska du veta! :)
♥ Mandah Moon

Sofia

Jag hade förut singingme.blogg.se

Jag tycker det är oerhört starkt av dig att öppna dig såhär! :) Jag har själv inte varit där du är. Men jag har hört om det. Så det mesta du skrev visste jag. Självklart vet jag inte hur ni som har detta känner er. Eftersom jag bara hört. Men jag hoppas det går bättre för dig så småningom. Om du lovar dig själv att inte ge upp,då kommer du lyckas!

Svar: Tack. Det stärker mig att höra. Tack. :)
♥ Mandah Moon

Sara Haggårds Andersson

Du är inte deprimerad och självdestruktiv, du har en depression och självdestruktivitet. Man är inte sin sjukdom, du är Amandah!

Svar: Just nu är jag min sjukdom, Jag har blivit min sjukdom och tappat mig själv någonstans på vägen. Men mitt mål är att Jag ska hitta Amandah igen. :) <3
♥ Mandah Moon

AnonymousRex

Underligt egentligen.. jag bor i byn, och vet vem du är genom gemensamma bekanta osv.. Träffat dig någon enstaka gång, och faktiskt talats vid med dig också.. Har ärligt talat inte haft ett vidare gott öga till dig, delvis på grund av mina första intryck och delvis pga vissa i ditt iaf tidigare umgänge "yes, ännu en strulig fjortis" du vet. Men började av någon anledning följa din blogg- och jag läser den med stort intresse. Du har här gett mig en helt annan bild av dig själv än den som tidigare varit den jag fått och haft, och den blir mer och mer positiv. Detta inlägg är oerhört starkt, och du imponerar på mig med ditt mod. Jag vet själv hur jävligt det är att erkänna sånt här, framförallt för en själv. Du är en person jag på ett sätt hade velat lära känna, ta en öl med och tjöta lite skit, varför vet jag inte men det är nåt hos dig jag finner mer och mer intressant. men vet att det aldrig kommer hända då man lever i så olika världar trots att avståndet är löjligt kort.
Detta var ju ingen jättesmickrande och trevlig kommentar, men ärlighet vara längst och jag har uppriktigt inte några problem med att erkänna att jag ändrar åsikt om folk jag förr kanske fnyst åt, snackat skit om eller sett ner på. Jag tror på förändring

Keep it goin.

Svar: Jo. Tyvärr så är det ju så att om man bor i en liten by som Herrljunga så räcker det att man gör ett eller två misstag, sen är man "körd" och självklart så snackas det mycket skit. Speciellt om man råkar "bråka" med fel personer. Men Jag har lärt mig leva med det lite nu, vilket egentligen är synd. Men vet att mycket som sägs är sant, men väldigt mycket är skitsnack också. Jag anser att det är upp till andra att lära känna mig innan de dömer mig, annars ger Jag inte dem en chans heller.
Jag vet tyvärr ju inte vem du är eftersom du valt att vara anonym, men tackar ändå för att du gillar min blogg och lägger ner tid på en kommentar som denna. Uppskattas verkligen. Och måste väl säga förlåt på något sätt att du inte fått lära känna riktiga mig och att Jag gjort dåligt intryck på dig. Det är ju synd att Jag framstår som en annan, någon som Jag inte är. Men tror det är lite av ett "skyddsnät" för mig, då Jag är rädd att släppa in folk i mitt liv.

Men som sagt tack för din kommentar och Jag hoppas du iallafall vinkar på mig om du ser mig framme i byn. :) Vem vet, det kanske gör min dag. :)
♥ Mandah Moon

Läs gärna detta Innan du Kommenterar...
För Design Hjälp, Gratis Bloggdesigner med mera, besök BLOGGDESIGN.HIAWOL.SE.
Vill du Beställa en Bloggdesign, Header eller Grafik så hittar du Information och Pris Här.
Jag gör INTE Designer Gratis åt någon på beställning. Acceptera detta!
Respektera innehållet i blogginläggen! - Orelaterade kommentarer kan raderas utan förvarning!
Jag tolererar inte elaka eller stötande kommentarer. Respektera mig och min blogg.
Spam, Reklam och Besöksfiske är INTE okej här. - IP Spärras utan förvarning!
Är du en Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: