Lagar, Kaffe och Pokémon Go

 
God eftermiddag.. eller kväll. Hur man nu vill se det. Lördag är det iallafall. Jag har spenderat denna lediga dagen med att studera Lagar och Riktlinjer. Jag har nämligen prov på Onsdag, så kände att det var bäst att försöka studera lite under helgen iallafall. Har även druckit lite för mycket kaffe idag.. känner mig liksom uttorkad.. om ni förstår? haha.. 
 
Men Jag har självklart inte suttit inne hela dagen, även om Jag hade velat det egentligen på grund av det tråkiga vädret idag. Har varit ute på två promenader med min hund Skrållan och fångat Pokémon. Ska vara ärlig.. hade faktiskt tröttnat lite på det, men nu när Gen 2 + annat kul har släppts så är det roligt igen. Tror att många har haft samma känslor, för har knappt sett några ute spelandes på ett tag, men idag så träffade Jag på jättemånga spelare. Dock så får Jag nog ta och lugna mig lite nu i några dagar, för har redan fångat över 60 st nya Pokémon.. så har runt 20 st kvar av Gen 2. haha..
 
Jag och Skrållan har spenderat en stund nu i soffan och bara chillat.. vi funderar väl egentligen på om vi ska ta en promenad hem till familjen och hälsa på, eller om vi ska stanna hemma i soffan. Kan inte riktigt bestämma mig, så får väl chilla en stund till och tänka på saken.
 
Hur har eran Lördag varit?
Har ni spelat Pokémon Go något?


Pokémon Go - Gen 2 / Johto

 
Nu äntligen.. Pokémon Gen 2 är här!
Dags att gå ut och fånga nya Pokémon! 
 
Spelar ni fortfarande Pokémon Go?
Har ni hittat några nya roliga Pokémon?


Föreläsning, FN's Flyktingmottagning

 
Vilken solig dag! Är våren påväg? Idag har Jag haft en kort dag i skolan, från 10-12. Blev visserligen kvar i Vårgårda i 45 min extra på grund av att det inte gick några tidigare tåg, men spenderade den tiden till att plugga lite. Vi hade en föreläsning idag och sen lite gruppdiskussion. Måste bara påpeka att Jag försökte ta några anteckningar, men kom på efteråt att Jag knappt hade skrivit ner något viktigt alls. Aja.. så kan det gå ibland.
 
Kom ändå hem tidigt idag, vilket uppskattas, både av mig och lilla Skrållan hemma. Hon hade skött sig bra idag, så var väldigt glad över det. Tror inte hon gillar att vara själv så mycket som hon får vara nu när Jag studerar, men har ju inte riktigt så mycket val. Men vi tog oss en timmes promenad när Jag kom hem, så nu ligger hon och sussar i soffan. Jag har även fått i mig en god middag/sen lunch och sen suttit vid datorn fram tills nu. Skriver min inlämningsuppgift och läser på om Sexuella läggningar. Tänkte försöka hinna färdigt med det idag, så kan Jag använda min lediga dag imorgon till att plugga inför nästa veckas prov och även kanske njuta av lite ledighet.
 
Hur har eran dag varit?
Har ni också börjat känna av vårsolen?


Etik • Känsliga Ämnen

 
Just nu så studerar Jag Etik och vi har kommit in på de mer känsliga ämnerna nu, så som Jämställdhet, Dödshjälp, Rasism och Sexuell läggning. Vi har fått i uppgift att skriva om en av dessa ämnerna och skriva om ett etiskt dilemma. Vi ska även ta fram frågor kring de andra ämnerna och sedan ha gruppdisskussion och redovisning vad vi kom fram till.
Jag fick ämnet Sexuell läggning och har börjat läsa lite smått om det.. jisses vad mycket info det finns. Har suttit och läst i snart 3 timmar och det känns som det inte finns något slut på den information som finns. Känner mig verkligen vilsen..
 
Vi ska skriva minst två A4 sidor och ska ha med följande..
- Etiskt Dilemma som har med det ämnet att göra.
- Hur påverkar detta människor i samhället. Dåtid och Nutid.
- Hur tar Jag själv ställning till detta ämnet.
- Hur påverkar mitt ställningstagande mitt bemötande.
- Referera till minst en relevant artikel.
 
Som sagt.. känner mig vilsen just nu. Detta är inte lätt. Jag har hittills fått A-B på mina inlämningsuppgifter och grupparbeten och har tyckt de har varit roligt att göra, men denna gången så känner Jag bara en stor press.. Det är inom något som Jag själv har väldigt lite övrig information om. Jag vet ju hur Jag själv tar ställning till det och mina egna tankar, men när Jag sen måste ta med all annan information.. För tredje gången, Jag är vilsen..
 
Är det någon som vet en bra sida med information?
Eller kanske en bok som man kan låna på biblioteket?


My Top 6 K-POP Songs on Repeat

 
1. Bermuda Triangle - ZICO (feat. Crush and DEAN) • Bermuda Triangle
2. The Times Goes On - BeWhy • Time Travel
3. Blood Sweat & Tears - BTS • WINGS
4. Arrow - J.Fla • Grey Skies
5. Save Time - Okasian (feat. KOHH) • Save Time - Single
6. Zero Fucks Is Given - Sik-K • FLIP
 
- Alla album/låtar finns tillgängliga gratis på både Youtube och Spotify, samt att köpa på iTunes.


Ständig ångest..

 
Jag har nu studerat på Komvux, Vård och Omsorg programmet, i över en månad. Jag tycker det är riktigt kul och lärorikt, men det ger mig också en ständig ångest. Jag gillade aldrig skolan när Jag var yngre och hade problem med att koncentrera mig på lektionerna, studera inför prov, göra läxor och inlämningar. Studera med en ständig press, förutsättningar och mål har aldrig varit min grej. Det är inte så att Jag har svårt att lära mig, Jag lär mig saker jättebra på egen hand när det är något som Jag verkligen är intresserad av att lära mig mer av.
 
Därför var Jag väldigt osäker innan Jag valde att ansöka till Komvux. Jag ville inte gå in halvhjärtat och prestera dåligt, Jag ville ge 100% och göra mitt bästa. Jag kan väl då säga att så här långt har det gått riktigt bra, fick bra betyg i första kursen och än så länge hänger Jag med i andra kursen. Dock känner Jag ständigt av ångesten som gror inom mig.. Hur ska Jag göra för att minska eller bli av med den?
 
Är det någon som kan hjälpa mig..?
Känner du igen dig och vet hur man kan minska ångesten?


The Nudes Palette - Maybelline

 
Jag har letat efter en prisvärd Palett med naturfärger ett bra tag nu och hade tur när Jag sprang in en snabbis i min kommuns Smink & Parfymeri butik. De hade denna palett från Maybelline på extra pris. Slog ju självklart till direkt. Jag betalade 70 kr för den, och tror att orginalpriset brukar ligga mellan 149kr-169kr. Har testat den och är riktigt nöjd, precis vad Jag letat efter. Det är bra pigment, samt innehåller både matta och skimrande skuggor.
 
Har ni testat denna Paletten?
Vad tycker ni om den?


Nytt & Secondhand - Skor

 
Converse - Secondhand   /   GORE-TEX - Secondhand   /   DinSko - Nytt   /   NIKE - Secondhand
 
Jag har ökat lite i min skogarderob för att klara av det Svenska vinter/vår vädret som är. Har främst köpt skor på Secondhand, men även ett par nya boots från DinSko som var på REA. Ni vet att Jag inte gillar att spendera onödiga pengar, så Jag måste säga att Jag är riktigt nöjd med mina köp, då Jag har betalat i snitt 50kr paret!


Skolstart och var har Jag varit?

 
Hejsan allesammans! Det var länge sen.. Jag har verkligen försummat bloggen helt, det var ju inte riktigt meningen. Men Jag har haft fullt upp med skolan sedan Jag började. Det är så mycket nytt att ta in, lära sig och sen kommer ju självklart hemuppgifter. Ni vet hur det är..
 
Jag är nu klar med första kursen, Hälsopedagogik. Den var väl lite flummig och sådär, men har verkligen lärt mig massor redan. Våra lärare är riktigt bra och Jag har en bra känsla att vi kommer få en bra skoltid tillsammans. Jag har även fått några nya vänner i klassen, vilket känns skönt. Något som Jag var rädd för innan skolstarten var väl att Jag inte skulle hitta någon i klassen som Jag kunde prata med, men det löste sig väldigt fort. Alla är så trevliga. Och för er som kanske inte vet då, Jag läser Vård och OmsorgKomvux. Japp..
 
Jag ska försöka hinna blogga mer nu framöver nu när Jag har börjat komma in i skolan mer och det här med att studera. Har även gjort en egen Kategori för skolinlägg här på bloggen, för er som kanske är intresserade av att läsa mer om endast det, eller kanske inte alls.. Jag vet inte..
 
Det är ju 2017 nu också..
Gott nytt år till er, hoppas vi får ett bra år.
 
Hur har ni haft det sen vi senast vi pratade?