Ständig ångest..

 
Jag har nu studerat på Komvux, Vård och Omsorg programmet, i över en månad. Jag tycker det är riktigt kul och lärorikt, men det ger mig också en ständig ångest. Jag gillade aldrig skolan när Jag var yngre och hade problem med att koncentrera mig på lektionerna, studera inför prov, göra läxor och inlämningar. Studera med en ständig press, förutsättningar och mål har aldrig varit min grej. Det är inte så att Jag har svårt att lära mig, Jag lär mig saker jättebra på egen hand när det är något som Jag verkligen är intresserad av att lära mig mer av.
 
Därför var Jag väldigt osäker innan Jag valde att ansöka till Komvux. Jag ville inte gå in halvhjärtat och prestera dåligt, Jag ville ge 100% och göra mitt bästa. Jag kan väl då säga att så här långt har det gått riktigt bra, fick bra betyg i första kursen och än så länge hänger Jag med i andra kursen. Dock känner Jag ständigt av ångesten som gror inom mig.. Hur ska Jag göra för att minska eller bli av med den?
 
Är det någon som kan hjälpa mig..?
Känner du igen dig och vet hur man kan minska ångesten?Sanna

Jag känner så väl igen det där. För min del handlade det om prestationsångest, bara det bästa var tillräckligt och därmed skapas såklart en stor press och stress som i sin tur genererar ångest. Det är inte lätt att "bara bli av med" men man kan försöka att sänka kraven på sig själv, det gör inget om man inte får alla rätt på tentan för man klarar sig hur bra som helst ändå. Tänk också på att återhämta dig genom att göra saker som är roliga, kanske umgås med vänner, spendera tid med ett fritidsintresse, bara ha egentid eller vad som helst. Välj att inte alls tänka på skola eller plugg på dessa "återhämtnings-tider" utan ge hjärnan en chans att koppla av. Du duger som du är och du är mycket mer än du tror! Det är inte heller värt att lägga så mycket vikt i att ett arbete ska bli bra så att det bara genererar ångest och dåligt mående, för då kan man inte prestera alls. Hälsan kommer först. Kram

Svar: Tack så mycket för dina stärkande ord. :)
♥ Mandah Moon

Anonym

Stay strong my friend. <3

Svar: Thank You. <3
♥ Mandah Moon

Läs gärna detta Innan du Kommenterar...
För Design Hjälp, Gratis Bloggdesigner med mera, besök BLOGGDESIGN.HIAWOL.SE.
Vill du Beställa en Bloggdesign, Header eller Grafik så hittar du Information och Pris Här.
Jag gör INTE Designer Gratis åt någon på beställning. Acceptera detta!
Respektera innehållet i blogginläggen! - Orelaterade kommentarer kan raderas utan förvarning!
Jag tolererar inte elaka eller stötande kommentarer. Respektera mig och min blogg.
Spam, Reklam och Besöksfiske är INTE okej här. - IP Spärras utan förvarning!
Är du en Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: